MAŁY KUCHARZ

Z okazji Międzynarodowego Dnia Pizzy uczniowie klasy I a jako prawdziwi przyjaciele tego włoskiego dania udali się do Pizzerii Da Grasso na warsztaty kulinarne „Mały Kucharz”. Podczas warsztatów uczniowie ubrani w fartuszki, samodzielnie wałkowali ciasto i nakładali wybrane składniki. Tak przygotowana i oznaczona numerkiem pizza trafiła do pieca. Mali kucharze z zapartym tchem oczekiwali na wyniki swojej pracy. Po upieczeniu każde dziecko z ochotą spróbowało swojego kulinarnego dzieła. Niesprzyjająca aura pogodowa zaowocowała wesołymi harcami na dwupoziomowym placu zabaw, interaktywnej podłodzie, zabawą w chowanego i berka.

Wszyscy uczestnicy warsztatów otrzymali na pamiątkę dyplomy „Mały kucharz”. Okazało się, że dzieci nie tylko uwielbiają pizzę, ale także potrafią świetnie ją przyrządzić!

Zabawa w Da Grasso była nie tylko miła, ale również bardzo smaczna.